Hallo Garmin Data: een jaar aan hardloopdata visualiseren

Visualisatie kan je helpen om verhalen in data zichtbaar te maken. Maar het bepaalt ook welke verhalen onzichtbaar blijven. Lees meer »

Data analyses en modellen zijn als kaarten

Data analyses, modellen en algoritmes zijn als kaarten. In dit artikel deel ik de overeenkomsten en een belangrijk verschil. Lees meer »

Een ode aan de lelijke grafiek

Ik vind het een heerlijk gevoel om een idee uit te werken in code. Soms toont een lelijke datavisualisatie aan dat een idee mogelijk is. Lees meer »

WIDM 2024: op zoek naar de mol met data analyse

In 2024 doe ik opnieuw een poging om de mol te ontmaskeren met data analyse. Zal het opnieuw lukken? Lees meer »

Over de Serengeti hypothese en data analyse

Waarom zien we geen signalen van buitenaards leven om ons heen? De Serengeti hypothese geeft een interessante verklaring. En een interessante kijk op je werk. Lees meer »

Data visualiseren met woorden

Denk je aan datavisualisatie, dan denk je al snel aan beelden: lijnen, balken en creatievere methodes om data om te zetten naar vormen. Datavisualisatie helpt mensen om data te begrijpen. Maar wist je dat de juiste tekst daar ook bij kan helpen? Lees meer »

Vertel dataverhalen met scrollytelling

Met scrollytelling heb je meer controle over je dataverhaal. In dit artikel leg ik uit wat het is en wat jij ermee kan. Lees meer »

Hallo Garmin Data: je hardlooproute op een kaart

Hoe toon je hardloopdata op een kaart? En waarom zou je dat ├╝berhaupt zelf willen doen? Lees meer »

Apen schrijven je favoriete boek: over oneindigheid en automatisering

Als je maar ge Lees meer »

Hallo Garmin Data: beginnen met het visualiseren van hardloopdata

Een van de leuke dingen aan hardlopen is dat je tegenwoordig heel eenvoudig data kan vastleggen van je hardlooprondes. Een druk op de knop is voldoende. Voor een creatieve data analist zijn dit natuurlijk leuke data om mee te werken. Je kan er allerlei visualisaties mee maken. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Lees meer »