Het gebruik van data is niet meer weg te denken uit onze wereld. Of je nu nieuw bent in de wereld van data, of de volgende stap wil zetten: het is soms lastig een juiste training te vinden.

Met mijn creatieve kijk op data & analytics en interactieve workshops help ik mensen, teams en organisaties op een nieuwe manier naar data & analytics kijken.


Ervaring & onderwerpen

Mijn workshops hebben één doel: je enthousiast maken om te gaan werken met data.

Daarom stem ik workshops altijd af op de doelgroep. Zo gaf ik eerder workshops aan: digital marketeers, ondernemers (mkb), de overheid en basisschoolleerlingen. Kennis verwerken in een workshop die jou verder helpt, dat geeft me energie.

Vraag je je af voor welke onderwerpen je bij mij terecht kan? Dan volgt hier een greep: datavisualisatie, data-gedreven werken, datakunst, datawijsheid en data ethiek.


Drie voorbeelden van data workshops

Omdat ik mijn workshops afstem op jouw wensen, is de workshop altijd net wat anders. Om je toch een beeld te geven, geef ik hieronder drie voorbeelden van datagerelateerde workshops die ik eerder gaf.

T-shirts tekenen met code
doelgroep: kinderen van 10-12 jaar

Wanneer kan een code je helpen bij je werk? Aan de hand van data-gedreven tekenen leer je dat een computer (& code) soms, maar niet altijd, iets makkelijker kan tekenen dan jij.

Introductie datavisualisatie
doelgroep: analisten & onderzoekers

In drie uur neem ik je mee in de wereld van datavisualisatie. We bespreken het hoe en waarom van datavisualisatie en werken aan verschillende opdrachten.

Leer werken met data a.d.v. datakunst
doelgroep: algemeen

Hoe werkt dat nu eigenlijk, dat werken met data? Via datakunst beantwoord ik die vragen. We bespreken onderwerpen als data engineering, data-analyse, modellen, algoritmes en datavisualisatie. Interessant als introductie voor mensen die niet bekend zijn met data én een verfrissende invalshoek voor dataprofessionals. (Beschikbaar als inspiratiesessie én interactieve workshop.)


Reacties

Datavisualisatie cursus: De energie en expertise van Erik was inspirerend. Het was leuk om aan cases uit de praktijk te werken en de nieuwe kennis direct toe te passen.

Teamleider projectteam overheid: Erik is in staat om complexe theorie om te zetten in begrijpelijke communicatiemiddelen als presentaties en een workshop. Met zijn enthousiasme, kennis en ervaring gaf Erik een impuls aan het project team.

Docent en blokeigenaar Creative Technology (Fontys ICT): Erik maakte direct verbinding met onze studenten met zijn cursus. Met zijn heldere, goed-gestructureerde cursus, stelt hij studenten in staat zowel mooi als persoonlijk werk te maken. Met het onderwerp van zijn cursus nodigt hij mensen uit voor een persoonlijke inbreng. Dit zorgt voor interessante gesprekken gedurende de dag.


Contact

Krijg je het gevoel dat ik je ergens bij zou kunnen helpen? Laten we dan kennismaken en neem contact op.