Op deze pagina lees je meer over mijn data opdrachten, workshops en referenties. Zodat je niet alleen weet wat ik graag doe, maar ook weet wat anderen ervan vinden 😁


The Talent Institute: data visualisatie cursus

Voor The Talent Institute ontwikkelde ik een maatwerk data visualisatie cursus. De cursus is gebaseerd op use cases uit de praktijk en de tooling die de digital innovators al gebruiken. Met de workshop focus ik op het effectief communiceren met data in presentaties.

Technieken: data visualisatie en communicatie in Google Sheets & Google Slides.

Frederieke Driesse
Learning & Development Manager bij The Talent Institute

Na de workshop ving ik direct veel goede verhalen van de deelnemers. De digital innovators hebben er veel aan gehad. Omdat Erik de tijd nam een aantal praktijkvoorbeelden mee te nemen in de cursus, konden ze de inhoud makkelijk vertalen naar de praktijk. Dit maakte de training erg nuttig.


LionRock Maritime: all-round data ondersteuning

Sinds 2019 werk ik voor LionRock Maritime aan diverse data opdrachten: het automatiseren van het rapportage proces, integratie van updates in de bestaande data pipeline, data visualisatie, data storytelling en project management.

Technieken: data engineering in python, data visualisatie in python (matplotlib) & javascript (d3.js) en scrollytelling met javascript (scrollama.js).

Rick Broersma
Oprichter van LionRock Maritime

Door Erik’s manier van werken kan ik mijn klanten op een efficiëntere manier bedienen. Erik is in staat om een nieuw kennisdomein eigen te maken. Hij communiceert goed en is een fijn persoon om mee samen te werken. Dit zorgt voor een betrokken proces. Hierdoor kan ik hem zeker aanraden om mee te werken.


Zuijdher: all-round data ondersteuning

Ik ondersteun Zuijdher met diverse datawerkzaamheden voor bestaande en nieuwe platformen: automatisering van data stromen, dashboard ontwikkeling, web analytics, marketing automation en begeleiding & ondersteuning op gebied van data van de interne marketeer.

Technieken: data engineering in python, automatisering (Google Cloud), data visualisatie (Looker Studio Dashboards), web & marketing analytics (Google Analytics, Google Tag Manager).

Joost van Wijk
Directeur/Eigenaar bij Zuijdher & Werken in Noord-Limburg

Wij zijn met Erik gaan werken omdat we meerdere datavraagstukken hadden liggen op gebied van automatisering en marketing analytics. Erik is in staat grote vraagstukken te inventariseren, projectplannen op te stellen om ze aan te pakken, én bij te dragen aan de uitvoering. Wat hierbij opvalt is de prettige manier van communiceren en de fijne samenwerking gedurende de werkzaamheden; dit zowel vanuit de uitvoerende kant, maar ook op het strategische vlak.


Fontys: datakunst inspiratiesessie en workshop

Sinds 2021 introduceer ik ieder half jaar een groep Creatieve Technology studenten (bij Fontys ICT) in de wereld van datakunst. Dit doe ik middels een inspiratiesessie en bijpassende workshop waarin de studenten zelf aan datakunst gaan werken.

Technieken: creatief programmeren in python, data visualisatie en datakunst in python (matplotlib).

Mijke van der Zee
Blokeigenaar Creative Technology

Erik maakte direct verbinding met onze studenten met zijn cursus. Met zijn heldere, goed-gestructureerde cursus, stelt hij studenten in staat zowel mooi als persoonlijk werk te maken. Met het onderwerp van zijn cursus nodigt hij mensen uit voor een persoonlijke inbreng. Dit zorgt voor interessante gesprekken gedurende de dag.

En ik kan het niet laten om ook de woorden van een student hier te noemen:

Er zat erg veel interactie en afwisseling in. Je hield ons gedurende de hele workshop geboeid. Dat is knap.


Dit soort reacties maken me een blij man.