De impact van data in niet meer weg te denken in onze wereld. Het speelt een steeds grotere rol in het leven. Maar hoe werkt die wereld van data eigenlijk? Hoe bouw je een algoritme? En wat valt er allemaal onder AI?


Unieke insteek

Denk je aan data, dan denk je als snel aan cijfers, tabellen en grafieken. Maar wist je dat je dat je data analyse gebruiken om kunst te generen, t-shirt prints te ontwerpen en tattoos te maken?

Met mijn unieke workshop gebruik ik abstracte data-gedreven vormgeving (lees: datakunst) om je te introduceren in de wereld van data analyse en AI.


Wat leer je in de data workshop?

In mijn data workshop neem ik je mee in mijn reis naar de datakunst. Op deze reis komen onderwerpen aan bod als data analyse, datavisualisatie, cloud diensten, datakunst, en innovatie.

De creatieve combinatie van deze onderwerpen komt samen in een interactieve workshop die je op een unieke manier kennis laat maken met de wereld van data.

Het doel: je enthousiast maken om te gaan werken met data.

Want… als ik een tattoo kan ontwerpen met data, wat zou jij er dan mee kunnen doen?


Datakunst en innovatie

Een aantal jaren terug begon ik songteksten te onderzoeken m.b.v. kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens dit onderzoek ontdekte ik de wereld van datakunst. Ik leerde hoe je met data analyse abstracte, organische vormen kan genereren (datakunst) en ondervond ik hoe het pad naar innovatie eruit ziet.

Er zijn meer mogelijkheden dan ooit om data en technologie voor je eigen doelstellingen in te zetten. Je moet alleen op de juiste manier leren kijken.


Leer anders kijken

Met mijn interactieve data workshop leer ik je de innovatieve mogelijkheden van data kennen en hoe jij met de juiste bril naar je werk kan kijken.


Workshop in een notendop

Zoek je een beknopte samenvatting om binnen je organisatie te delen? Dan zet ik hier voor de onderwerpen en leerdoelen voor je op een rij:

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • AI & Algoritmes
 • Cloud diensten
 • Datavisualisatie
 • Datakunst
 • Innovatie

En ga je met de volgende kennis naar huis:

 • 📈 Je weet hoe data analyse en algoritmes werken.
 • 🔎 Je gaat met een nieuwe blik naar je werk kijken.

Nieuwsgierig?

Laten we dan even kennismaken:


  Waarom een data workshop van Erik Driessen?

  Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het werken met data en het geven van workshops.

  Ik werk sinds 2012 in de wereld van data en heb data toegepast in diverse contexten: online marketing, overheid, recruitment en scheepvaart. Daarnaast zette ik data workshops op: data-gedreven werken, datavisualisaties, datakunst en data ethiek.

  Met mijn data workshops maak ik mensen enthousiast over het werken met data.