Wist je dat je dat je moderne data technologie en AI kan gebruiken om om t-shirt prints te ontwerpen?

Ik in ieder geval niet.

Achtergrond

Een aantal jaren terug begon ik songteksten te onderzoeken m.b.v. taalmodellen (AI). Tijdens dit onderzoek ontdekte ik per toeval de wereld van datakunst. Zo leerde ik niet alleen hoe je met data en technologie abstracte, organische vormen kan genereren, maar ontdekte ik ook hoe het pad naar innovatie eruit ziet.

Met deze workshop introduceer ik je in de wereld van moderne data technologie. En dit doe ik aan de hand van mijn eigen datakunst project. Tijdens de workshop deel ik mijn innovatie aanpak.


Workshop opties

De workshop komt in drie smaken:


Inspiratiesessie

Met deze interactieve sessie neem ik het publiek mee in de mogelijkheden van data en technologie. Je leert hoe technologie toegankelijker is dan ooit en op een onverwachte manier kan worden toegepast.

Workshop

De workshop bestaat uit de inspiratiesessie en voegt daar een workshop aan toe. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met de technologie. Je hoeft hier geen technische vaardigheden voor te hebben.

Doe het zelf

De meest uitgebreide versie van de workshop bestaat uit de inspiratiesessie en een toegepaste programmeercursus in Python. Hierin leer je de verschillende technologieën gebruiken en kun je deze tijdens en na de cursus blijven gebruiken.


Inhoud van de creatieve technologie workshop

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Cloud diensten: zet cloud diensten in voor je eigen projecten.
 • Data visualisatie: maak data inzichtelijk met visualisatie.
 • AI/Tekst analyse: zet teksten om in gestructureerde data.
 • Data kunst: zet data in t.b.v. creatieve doeleinden.
 • Programmeren: hoe code je helpt om data analyses reproduceerbaar en schaalbaar te maken.

Kies je voor de workshop of doe-het-zelf versie? Dan ga je actief aan slag met je kennis:

 • Workshop: we passen gezamenlijk eenmalig bovenstaande technologieën toe. Iedereen kan hiervoor zelf een bron gebruiken voor de analyses en visualisaties.
 • Doe-het-zelf: een creatieve en toegepaste programmeercursus, waarin je bovenstaande technologieën leert gebruiken, zodat je de mogelijkheden tijdens en na de workshop kan blijven gebruiken.

De workshop heeft een creatieve insteek: welke variant je ook kiest, het laat je zien hoe je creatief gebruik kan maken van moderne data analyse technieken.


Voor wie is deze workshop?

De workshop is gericht op iedereen die enthousiast is over het gebruik van data, maar dat nog beperkt toepast. Daarnaast is het geschikt voor data professionals die nog niet me code werken (data analisten, informatie ontwerpers, data engineers en BI professionals).

Zolang je iets met data doet of wil doen (fulltime of parttime) en op zoekt bent naar inspiratie, ben je welkom!


Hoe kan je meedoen?

Je kan op twee manieren meedoen aan deze workshop:

 • Inschrijven als team: volg de workshop met je hele data team of groep collega’s (incompany is mogelijk).
 • Inschrijven als individu: meld je aan als individu en volg de workshop met andere data professionals (alleen mogelijk in combinatie met de workshop en doe-het-zelf opties).

Met onderstaand formulier laat je weten dat je interesse hebt.

✅ Schrijf je in en ik neem contact met je op.


Inschrijfformulier


  Waarom een data cursus van Codeerik?

  Ik werk sinds 2012 in de wereld van data en heb data toegepast in diverse contexten: online marketing, belastingen, recruitment en scheepvaart. Daarnaast gaf ik eerder trainingen over data analyse, visualisatie & ethiek.

  In mijn data workshops combineer ik mijn passie voor code & data met een liefde voor kennisdeling. Wil je meer over mij weten? Lees hier meer over mijn achtergrond.