Hieronder vind je een overzicht van mijn cursusaanbod. Met mijn cursussen zetten jij en je team de eerste stap in een nieuwe richting. Ze bevatten veel interactie en opdrachten. Zo leer je door te doen.

Naast mijn aanbod aan standaard workshops, geef ik ook maatwerk workshops.


Workshop scrollytelling: een workshop voor data teams over scrollytelling: een techniek die je helpt bij het vertellen van dataverhalen.


Introductiecursus programmeren: een eendaagse programmeercursus die je leert denken als programmeur. Gericht op mensen die zelf niet programmeren, maar de wereld van het programmeren willen leren kennen.


Datakunst cursus: tijdens deze interactieve workshop leer je meer over creatief programmeren & datakunst en werk je aan je eigen datakunst project. Gericht op (data) teams die op een nieuwe manier naar hun werk willen kijken.


In ontwikkeling

De volgende cursussen zijn in ontwikkeling:

  • Interactieve netwerk datavisualisatie: leer netwerkdata opbouwen met Python (networkx) en gebruiken in interactieve visualisaties met Javascript (d3.js).

Maatwerkcursus

Heb je interesse in een maatwerkcursus? Ik heb ervaring met het geven van workshops over de volgende onderwerpen: programmeren, data-gedreven werken, analytics, data ethiek, datavisualisatie en datakunst.

Ik denk graag met je mee over hoe je programmeren en data kan inzetten in jouw organisatie. Met behulp van een maatwerkcursus zetten we samen de eerste stap. Neem hiervoor contact met me op.